Sok helyen történt új fák elhelyezése a városban az elmúlt években, a város több utcáját díszitik friss fasorok. A civil, ökormányzati, egyházi és kormányzati összefogás eredménye több tucat facsemete. 

 

 

Ahhoz, hogy Keszthely Város fasorai szépek és egészségesek legyenek, szükség van a lakók, a civil szervezetek és az önkormányzat összefogására. A Római út és a Múzeum utca teljes hosszán zajló fasor pótlás ennek szép példája!

A fasor ültetésének szervezését a Városüzemeltetési Kft., míg a beszerzést a Helikon Liget Egyesület és a VÁRTAK Egyesület végezte el. Köszönjük a felajánlásokat!

    

  

 

 

 

 

 

 

 

Faültetéssel búcsúztak iskolájuktól a Ranolder ballagói. A 8. osztályosok a környezettudatosság jegyében cselekedtek.

    

 

 

Jegenyenyár csemetéket ültettek el kedden a kerékpárút mentén. A kutyás strand környékén tavaly tavasszal kellett kötelezően kivágni a balesetveszélyes fákat, ezeknek a helyére kerültek most a csemeték. Az ültetés során a szakemberek figyelmet fordítottak a balatoni kerékpárutat érintő tervekre is, így egy esetleges bővítés esetén sem fognak gondot okozni az újonnan elültetett fák.

    

 

50 darab facsemetét kapott a magyar kormánytól Keszthely a premontrei rend fennállásának jubileuma alkalmából meghirdetett 900 év - 900 fa programon belül. A 42 nyír és 8 platán csemetét a város több pontján ültették el, leginkább olyan helyszínekre, ahol a már meglévő fasorokat bővítették, vagy a hiányzó egyedeket pótolták. Ezek a faültetések is hozzákapcsolódnak a jelenleg kidolgozás alatt álló zöldvárosi koncepcióhoz.

          

  

 Öt darab japán cseresznyefát ültettek el a Városukért Tenni Akarók Egyesület tagjai és szimpatizánsai a hétvégén.

Az Életfa Óvoda kertjében és a Schwarz Dávid utcában ültettek fát a lakóközösség közreműködésével az egyesület tagjai.